dilluns, 15 de desembre del 2008

RECOMANACIONS NADALENQUES

Ara ve Nadal... i a part de matar el gall... farem compres i més compres. Els nens són destinataris de moltes d'aquestes compres, aprofitem el moment i fem una tria acurada tant de les joguines com dels llibres més interessants. Us proposem una sel·lecció feta per la Glòria Gorchs, bibliotecària experta en Literatura Infantil.


ÀPAT LITERARI PER AL DIA DE NADAL

UN APERITIU QUE ENTRI PER LA VISTA

HOUDART, Emmanuelle. L'estrafolari llibre d'imatges del follet Bernat. Barcelona: Joventut, 2008.
Per als més petits
Un imatgiari passat pel sedàs surrealista de l’autora, que convida als més petits a jugar i a transformar els objectes quotidians del seu entorn.

LEE, Suzy. La Ola. [S.l.]: Barbara Fiore, 2008
Per als més petits
Una petita joia il·lustrada, que narra l’experiència d’una nena a la platja, mentre juga amb les onades. De la mateixa autora i editorial, no us perdeu Espejo.

PACOVSKA, Kveta. Hasta el infinito. Vigo: Faktoría K de libros, 2008
Primers lectors
Una bona ocasió per posar un “Pacovska” a la vida dels vostres infants. El llibre recull diverses obres d’aquesta il·lustradora txeca de renom internacional.

SHARRAT, Nick. Un bosc ple de boira. Barcelona: Cruïlla, 2008
Per als més petits
Servint-se de fulls transparents, el llibre convida a endevinar quins personatges de contes infantils s’amaguen al bosc. Només ens dóna una pista: la seva ombra.

TJONG-KHING, Thé. A on es troba el pastís? Barcelona: Blume, 2008
Primers lectors
Tot comença amb el robatori d’un pastís. Però pàgina rera pàgina, descobrireu un reguitzell de personatges, cada un d’ells amb la seva història.

WIESNER, David. Flotante. México: Oceano-travesía, 2008
A partir de 7 anys Alguns recordereu l’autor per la seva versió extraordinària d’Els tres porquets (Joventut, 2003). Ara presenta un viatge sense paraules per un món submarí ple de sorpreses...


ENTREMÈS PER A PRIMER LECTORS

BEE, William. Compte amb la granota. Barcelona: Joventut, 2008
La senyora Cagarrines, una velleta encantadora, viu al costat d’un bosc negra com una gola de llop. Per sort, té una granota que vigila que cap personatge estrany pugui entrar a casa seva.

CANO, Carles. Per un botó. Il·lustr. Joma. Barcelona: La Galera, 2008
Una història esbojarrada que comença quan al gras i ric Senyor Aristòtil, constructor de vaixells, enmig d’un tiberi, li salta un botó de la camisa, surt disparat i va a espetegar just a una copa de xampany i ...

SHALEV, Meir. Quina vergonya, el pare! Barcelona: Cruïlla, 2008 (Vaixell de vapor. Sèrie blava; 155)
Una història senzilla de llegir i d’estructura, que explica el rebuig d’un infant envers el seu pare, un personatge una mica excèntric que sempre el fa avergonyir.

LEGENDRE, Françoise. Gallons de taronja. Il·lustr. Natalie Fortier. Tandem, 2008.
Àlbum il·lustrat, dolç i tendra, per parlar de la relació d’una nena i el seu avi, la malaltia d’aquest al cap d’un temps i finalment la mort.

KASPARAVICIUS, Kestutis. El quadre desaparegut. Thule, 2008
Com si d’una novel·la d’Agatha Christie es tractés, tot de personatges són convidats a casa de l’excèntric i ric Professor Adalbert per contemplar una fabulosa obra d’art. Però de cop i volta, el quadre desapareix! Alerta però amb la traducció catalana.

NESQUENS, Daniel. Marcos Mostaza uno. I·lustr. Claudia Ranucci. Anaya, 2008

BARBAL, Maria. Espaguetti Miu. Il·lustr. Sara Ruano. Barcanova, 2008.

RENAU, Jean. Mi mamá está en América y ha conocido a Buffalo Bill. Il·lustr. Émile Bravo. Ranquera: Ponent Món, 2008


DE PRIMER, UN CLÀSSIC: ESCUDELLA, COM MANA LA TRADICIÓ


FARRÉ, Lluís. Els tres reis d'orient. Il·lustr. Mercè Canals. Combel, 2008
Primers lectors
Un pop-up de producció catalana, que explica amb un text rimat, com els tres reis d’orient seguint una estrella, arriben a l’estable on acaba de néixer el fill de Déu.

DONALDSON, Julia. El grúfal. Il·lustr. Axel Scheffler. Macmillan, 2008
Primers lectors
Reedició d’una història molt divertida d’un ratolinet que aconsegueix escapar-se de tot d’animals, reals i fantàstics, gràcies al seu enginy. Es ven també amb capsa regal amb el peluix del grúfal.

UNGERER, Tomi. Las aventuras de la familia Melops. Anaya, 2008

COLL, Pep. La nit que la muntanya va baixar al riu. Il·lustr. Carles Arbat. La Galera, 2008
Gran recull de rondalles tradicionals organitzades segons les comarques d’origen, amb el segell de garantia d’un autor expert en la matèria.

GILLOT, Laurence. El nen. Il·lustr. Olivier Balez. Combel, 2008
La fabulosa llegenda del Rei Artús. Adapt. Jordi Sierra i Fabra; il·lustr. Francesc Rovira. Edebé, 2008
Una adaptació d’aquest clàssic de la literatura universal, amb els seus pros i contres, però que permetrà presentar als nostres infants alguns personatges com el Rei Artús i el Mag Merlí.


DE SEGON: UN FILET DE NOVEL·LA BEN FET

ERRERA, Eglal. L'estiu dels papafigues. Cruïlla, 2008. (El Vaixell de vapor. Sèrie vermella; 147) Una història d’amor intensa i emotiva entre una nena d’Alexandria de deu anys i un noi de dotze que porta una vida nómada junt amb una caravana de beduïns.

BONDOUX, Anne-Laure. La tribu. Bambú, 2008
Aventura de lluita i supervivència entre els pobles de les rates. El protagonista, sens dubte, Balboa, una jove rata que arrossegarà la seva tribu fins a trobar un lloc on viure en pau.

CONNOLLY, John. El libro de las cosas perdidas. Oniro, 2008
Un llibre d’aventures amb el to del clàssic anglès d’ El Jardín secreto de F. H. Burnett i amb referents als contes tradicionals. Una història de misteri i fantasia amb el tema de la lectura i la mort de rerafons.

FOMBELLE, Timothée de. Tobi Lolness: els ulls d’Elisha. Empúries, 2008
Segona i última entrega de les aventures de Tobi Lolness, el petitíssim personatge que lluita per salvar el seu món, un gran roure governat pel malvat Léo Blue.

HIGGINS, F.E. L'encantador d'ossos. Cruïlla, 2008
Després d’El llibre negre dels secrets, la seva autora ens presenta una nova novel·la contemporània en el temps i propera en l’espai, encara que aquesta vegada està protagonitzada per un jove anomenat Pin Carpi, que treballa en una estranya funerària.

KLEIN, Sérgio. Poderosa. Bromera, 2008
La jove Joana Dalva, descobreix que té un poder que pot fer la seva vida d’adolescent molt més fàcil: quan escriu, és capaç de fer canviar la realitat, tan el passat com el futur.

BURGAS, Ángel. Una cançó per a Susana. La Galera, 2008 (Nàufrags)
La vida d’uns joves de poc més de setze anys, els temes propis de les novel·les juvenils circulen amb un to i una estructura que revaloritza la bona novel·la que pot interessar als joves.


POSTRES DE LUXE

LACOMBE, Benjamin. Els amants papallona. Baula, 2008

PITTAU & GERVAIS. Animals. Cruïlla, 2008 Un llibre de gran format per jugar amb petits i grans. Obrint solapes, descobrint desplegables, endevinant les taques... una maner per apropar-se als animals a través del joc.

CASAS, Lola. Blanc. Publicacions Abadia de Montserrat, 2008
Un nou llibre de poemes de la sèrie dels colors concebuda per l’autora Lola Casas. Després de poemes dedicats al negre, al verd i al blau, ara toca el blanc. Poemes frescos, propers, quotidians, en la línia de la seva obra.

SÁEZ CASTÁN, Javier. Soñario o diccionario de sueños del Dr. Maravillas. Oceano Travesía, 2008

VINCENT, Gabrielle. Col. Ernesto y Celestina. Marenostrum, 2008
Una nova oportunitat per conèixer aquesta sèrie d’un clàssic que estava descatalogat. Petites i grans aventures d’una parella ben curiosa: un ós i una petita ratolina que viuen plegats.


SOBRETAULA: CAFÈ, COPA I CONVERSA

TAN, Shaun. Contes de la perifèria. Barbara Fiore, 2008 Recull de contes curts amb algunes característiques comunes: poètics, estranys, plens d’intriga, suggerents, i sobretot, amb unes il·lustracions impactants.

BRENIFIER, Oscar. La veritat segons Ninon. Il·lustr. Iris de Moüy. Editorial Proteus, 2008

NAVARRO, Àngels; SONSOLES, Llorenç. Mira mira. Combel, 2008

BUCAY, Jorge. L'elefant encandenat. Il·lustr. Gusti. Serres, 2008
L’il·lustrador Gusti posa imatges a una història del conegut autor i compilador argentí de contes, Jorge Bucay. Un nen es pregunta perquè l’elefant del circ no trenca la petita cadena que el té lligat i s’escapa?

GUÉRAUD, Guillaume. Omega y la osa. Il·lustr. Beatrice Alemagna. Kókinos, 2008
BLEXBOLEX. Gente. Kókinos, 2008

1 comentari:

Un chat botté ha dit...

hola noies, ja m'ha explicat la R. que us han retallat el pressupost d'activitats de manera bàrbara, no hi ha dret. el món està al revés!!
esperem que la justícia còsmica torni les coses al seu lloc.
ànims! i compteu amb mi pel què sigui!!!