dijous, 19 de febrer del 2009

GRANS AUTORS PER A PETITS LECTORS

En el món de la il·lustració, en Leo Lionni representa un dels grans noms a tenir present. El seu primer llibre, Pequeño Azul y pequeño Amarillo, d'una gran originalitat, va representar una nova manera de fer. Amb uns paperets de colors i sense text va aconseguir narrar una història de forma completament visual.


Va ser pioner a l'hora d'utilitzar la tècnica del collage i dels elements abstractes dins de la il·lustració infantil. Un fet que, sens dubte, és producte de la seva relació amb el disseny que fa que el seu grafisme sigui tan particular.


A part del collage també fa ús d'altres tècniques -la tècnica mixta, el llapis, l'oli o l'aquarel·la-, a més d'atorgar-li a l'espai en blanc un paper predominant a totes les seves creacions.


Una altra característica dels seus àlbums il·lustrats són els protagonistes, animals que expressen sentiments humans. Lionni coneixia molt bé els infants i el seu univers, fet que queda palès en tota la seva pruducció artística.

Aquí teniu una petita mostra imprescindible per conèixer l'autor.


Pequeño azul y pequeño amarillo. Kalandraka



Frederick. Kalandraka.
(També trobareu l'edició en castellà de Lumen amb traducció de l'Ana Maria Matute)


Nadarín. Lumen.
(Tambè podeu trobar una edició en català Neda- que-Neda editada per Kalandraka)

2 comentaris:

Un chat botté ha dit...

ai que bé que parleu d'en Lionni i en Neda-que-neda.
que consti que gràcies a les arts de costura de la Carme, Cerdanyola és l'única biblio del país que té en Frederick als peluixos!!!
un petó

sfer ha dit...

Just em trobo aquesta entrada quan estic fent la ressenya de la nova publicació de Kalandraka/Hipòtesi d'en Lionni, "La casa més gran del món". Casualitats d'un diumenge al matí...