
Ja tornem a tenir aquí a sobre les festes... Aquestes festes familiars. Temps de trobades i d’esperit nadalenc. No deixeu perdre l'oportunitat de gaudir d'aquests dies.
Els infants esperen il·lusionats l’època dels regals i de la màgia. Però més que les coses materials, moltes vegades són més importants els moments que compartirem, els petits detalls que perduraran i que recordarem per sempre.
Una estona compartint un bon llibre amb el vostre fill a sobre dels genolls no té preu. Llegir, explicar, interpretar, veure el seu interès... Per tant, i així aneu fent boca, aquí teniu una petita mostra de les darreres novetats en llibre infantil. I si heu de fer regals esperem que us sigui més fàcil fer la tria.
Els infants esperen il·lusionats l’època dels regals i de la màgia. Però més que les coses materials, moltes vegades són més importants els moments que compartirem, els petits detalls que perduraran i que recordarem per sempre.
Una estona compartint un bon llibre amb el vostre fill a sobre dels genolls no té preu. Llegir, explicar, interpretar, veure el seu interès... Per tant, i així aneu fent boca, aquí teniu una petita mostra de les darreres novetats en llibre infantil. I si heu de fer regals esperem que us sigui més fàcil fer la tria.
RECOMANACIONS NADAL 2009
PER ALS MÉS PETITS
Berner, Rotraut Susanne. El libro de la noche. Madrid: Anaya, 2009
Després dels llibres de les estacions, Berner edita un nou llibre de cartoné, de gran format, per passejar i seguir un munt d’històries paral·leles a través de les seves il·lustracions.
Daporta, Mon. Un bicho estraño. Il·lustr. Óscar Villán. Vigo: Faktoría K de libros, 2009
Un llibre joc rimat per llegir en veu alta, al voltant d’un estrany personatge que apareix i desapareix als ulls dels més petits.
Gabriel, Cécile. ¡Asómbrate! Madrid: SM, 2009
Un llibre joc, d’endevinalles visuals, que convida a descobrir de qui són les ombres. Una introducció alhora a l’art de la fotografia.
Guershator, Phillis. Aquí no hi ha silenci. Il.lustr. Alison Jay. Barcelona: Intermon Oxfam, 2009
Les gotes de pluja, el trepitjar damunt la neu, el vent... cada estació té el seu so i al llarg de les pàgines del llibre podràs mirar i escoltar la natura al llarg de l’any.
Guilloppé, Antoine. Petons per a cada moment. Madrid: Macmillan, 2009
Un àlbum il·lustrat que és un inventari de petons. La gràcia però és que els petons són sempre entre animals de família i procedència ben diferent!
Jadoul, Émile. Només un trosset! Barcelona: Corimbo, 2009
Història molt senzilla, tendra, amb un petit text encadenat entre animals que comparteixen una bufanda enmig de la neu.
Lionni, Leo. ¿Dónde? Adalucía: Kalandraka, 2009
Del famós autor de Frederick, ens arriben quatre títols pensats per als més petits. Llibres de cartoné, per parlar de conceptes com les estacions, el dia i la nit, dins i fora, etc.
Pin, Isabel. El pequeño agujero. Santa Marta de Tormes: Lóguez, 2009
De la mateixa il·lustradora de Un día de lluvia en el zoo, ens arriba aquest llibre joc de cartoné, amb un forat al mig, que pàgina a pàgina ens convida a endenviar de quin forat ens parla el títol...
Perrin, Martine. Poti-poti a la Xina. Barcelona: Cruïlla, 2009
Dos títols més d’aquesta col·lecció: després de la granja i Àfrica, ara el poti-poti ens parla de la Xina i els país dels cangurs. Una aposta molt original a nivell estètic, un llibre per llegir en veu alta i endevinar que amaguen els troquelats i les formes.
Perrin, Martine. Qui o què. Barcelona: La Galera, 2009
De la mateixa autora, comencen a arribar les seves obres per als més petits de casa. Llibres de cartoné, troquelats, amb un disseny impecable. Una aposta molt interessant!
Pla, Imma; Ganges, Montse. El xai de somiar. Barcelona: Combel, 2009
Nova col·lecció, innovadora i atrevida, on els objectes quotidians dels més petits es transformen de forma imaginativa: el coixí pot esdevenir un xai o la cullera un ocell...
Place, Marie-Hélène. El llibre per comptar del Baltasar. Il·lustr. Caroline Fontaine-Riquet. Barcelona: Estrella Polar, 2009
Una història amb il·lustracions entrenyables, plenes de detalls, perquè els més petits aprenguin a comptar tot acompanyant el petit Baltasar mentre busca un conillet bru pel jardí.
PRIMERES HISTÒRIES
Alemagna, Beatrice. El país de las pulgas. London: Phaidon, 2009
Una història divertida sobre la tolerància i la diferència a partir de les puces que assisteixen a una festa. Sens dubte el més innovador és la tècnica que utilitza la il·lustradora, a partir de feltre.
Briggs, Raymond. Pare Noel. Barcelona: La Galera, 2009
Després de la publicació d’El ninot de neu, la Galera recupera un altre dels èxits de l’autor anglès. El llibre ens explica un dia de feina d’un Pare Noel una mica rondineta...
Farré, Lluís. L’arca de Noè. Il·lustr. Mercè Canals. Barcelona: Combel, 2009
Un nou pop-up de producció catalana que explica a partir d’un text rimat i divertit l’aventura de l’arca de Noè.
Lobel, Arnold. El porquet. Barcelona: Hipótesi; Kalandraka, 2009
Recuperació d’un obra del gran Lobel, aquesta vegada sobre un porquet que fuig de la granja el dia que els seus amos decideixen deixar la porquera neta com una patena.
Letén, Mats. Finn Herman. Il·lustr. Hanne Bartholin. [Barcelona]: Albur, 2009 (Libros del zorro rojo)
Finn Herman és un cocodril famolenc que, durant un breu passeig urbà, engoleix tot el que es creua pel seu camí: un ànec, un gat, un nen, un elefant i un home amb un barret groc.
Levallois, Stéphane. Croc-Croc a l’escola dels esquelets. Barcelona: Libros del zorro rojo, 2009
Petit llibret amb format de còmic on coneixereu el dia a dia d’un esquelet amb els mateixos maldecaps que tenen els nostres petits, a l’escola, a casa, amb els amics...
Mackey, Stephen. Miki. Barcelona: Lumen, 2009
Una història d’amistat entre una nena esquimal i un pinguí. Llibre de gran format i il·lustracions afectives.
Oral, Feridun. La poma vermella. Barcelona: Joventut, 2009
Un conte encadenat, d’història ja coneguda, però amb una posada en escena destacable. Enmig de la neu, un seguit d’animals s’ajuden per arribar a agafar una poma de dalt d’un arbre.
Pacovská, Kveta. El pequeño rey de las flores. Madrid: Kókinos, 2009
Reedició d’una joia de l’autora txeca. Una història d’amor senzilla i tendra per donar a conèixer als més petits el món imaginari d’aquesta gran il·lustradora.
Rodríguez, Béatrice. Ladrón de gallinas. Barcelona: Libros del zorro rojo, 2009
Història sense text amb sorpresa final, ideal per jugar i aprendre a llegir imatges amb els més petits.
Rowe, Louise. La caputxeta vermella. Barcelona: Estrella Polar, 2009
Pop-up de la caputxeta a partir de la versió dels germans Grimm. Els tons marrons i l’elegància de l’edició li donen un valor afegit a les versions fins ara conegudes.
Timmers, Leo. Corb. Alzira: Bromera, 2009
Una nova creació d’aquest autor d’imatges i històries humorístiques. Aquesta vegada fa una reflexió sobre el color negre, a partir d’un corb que vol ser de colors com els altres ocells.
Young, Ed. Set ratolins cecs. Barcelona: Ekaré, 2009
Arriba en català la història d’aquells ratolins cecs que es pregunten quina mena d’objecte tenen davant dels nassos.
PRIMERS LECTORS
Delgado, Josep-Francesc. Els eriçons i la terra fosca. Il·lustr. Xavier Salomó. Barcelona: Lynx, 2009
Aquesta vegada els animals que presenta la col·lecció són els eriçons. Trobareu primer un conte protagonitzat per un eriçó molt encuriosit en descobrir què s’amaga a la terra fosca i una segona part que ens explica les característiques d’aquests animals.
Duran, Teresa; Jané, Albert. En Pere sense por. Il·lustr. Jordi Viladoms. Barcelona: la Galera, 2009
Recull de les històries del Pere sense por editades a la revista Tatano. Molt més humor que no pas terror al voltant dels fantasmes, bruixes, homes del sac, etc.
Foreman, Michael. El jardí feliç. Barcelona: Intermón Oxfam, 2009.
Una història trista i seriosa al voltant de la guerra i la pau, de la infància i de l’esperança.
Ionesco, Eugène. Contes 1-2-3-4. Il·lustr. Ettiene Delessert. Barcelona: Combel, 2009
Primers lectors
Quatre contes surrealistes d’un dels “pares del teatre de l’absurd”. Històries suggerents per compartir entre grans i petits.
Lindenbaum, Pia. La Petita Messi i el seu estimat oncle. Barcelona: Takatuka, 2009
A la petita Messi no li fa res que el seu oncle tingui un “nòvio”. Només li empipa que ara ja no poden fer coses ells dos sols...
López Domínguez, Xan. Les meves històries perdudes. Barcelona: Libros del Zorro rojo, 2009
Text molt suggerent sobre totes les històries que inventa un autor però que no arriben a convertir-se en un llibre... Tots els personatges però existeixen i poden donar peu als nostres infants a inventar-ne de noves.
Martin Baltscheit. El despertador del sol. Il·lustr. Christoph Mett. Santa Marta de Tormes: Lóguez, 2009 (Rosa y manzana)
Un gall hereda del seu pare la feina de despertar el sol. Però tu creus que si el gall no cantés, el sol sortiria igualment?
Nesquens, Daniel. La gallina Crestablava. Il·lustr. Mariona Cabassa. Barcelona: Castellnou, 2009
A la gallina Crestablava li encanta llegir llibres de pirates. És per això que fa uns dies que s’ha pintat la cresta blava i porta un pegat a l’ull...
Prats, Joan de Déu. Dimitri. Il·lustr. Rebeca Luciani. Barcelona: Baula, 2009
Àlbum il·lustrat on el desig de llibertat portarà a un titella a deslliurar-se dels fils.
Santos, Care. Un camell a la cornisa. Il·lustr. Violeta Lópiz. Madrid: Macmillan, 2009 (Llibresaure)
Què passaria si l’endemà del dia de reis et trobessis un camell a la cornisa de la finestra?
Nota: aquest recull de novetats està fet per la Glòria Gorchs bibliotecària experta en llibre infantil.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada