dimarts, 29 de novembre del 2011

WEB RECOMANADA: DIXIT




DIXIT, Centre de Documentació de  Serveis Socials, és una iniciativa del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya.

DIXIT elabora guies temàtiques accessibles des del seu web. A continuació us detallem algunes, però un convidem a fer-ne una ullada a la resta, ja que segur trobareu temàtiques que són del vostre interès. Recordeu que la biblioteca elabora Receptes literàries, que són també guies que tracten un tema en concret (adopció, malalties, naixement d'un germà...), però amb recursos disponibles a Ca n'Altimira.

Noves addiccions en els adolescents. "Recull de publicacions, articles, institucions i recursos web sobre l’addicció al joc i a les noves tecnologies -com Internet, les xarxes socials, el mòbil o els videojocs-. Aquests materials reflexionen sobre la situació actual de les noves addiccions i ofereixen eines per prevenir i tractar aquestes dependències que es donen, sobretot, en els més joves". 

 

Recursos per gestionar la mort i el dol. "Recull variat de recursos que pretenen ajudar a les persones que estan passant per un procés de dol per la pèrdua d'una persona estimada. Aquest recull conté principalment monografies i articles relacionats amb el tema, però també recursos web i institucions que proporcionen suport psicològic i social a les persones que necessiten treballar la mort i el dol".

 

Recursos per explicar als infants els nous models familiars. "Recursos per explicar als infants els nous models familiars: famílies monoparentals, homoparentals, divorciades i adoptives. Aquest recull conté principalment llibres per a infants però també inclou altres recursos d'interès per a pares, mares i educadors/es".

 

Educar en valors. "Recull variat de recursos que fomenten l'educació en valors, especialment entre els infants. Alguns d'aquests documents ofereixen consells per transmetre valors i està dirigit principalment a professionals de l'ensenyament i als propis pares i mares".


Recursos per explicar la discapacitat i la malaltia als infants. "Recursos per parlar als infants de la discapacitat i la malaltia. S'hi recomanen contes i llibres infantils que expliquen la situació de les persones amb discapacitat i altres malalties com l'Alzheimer, la sida o el càncer amb la voluntat de donar a conèixer als infants aquestes realitats i fomentar la no-discriminació. Aquest dossier també conté articles, revistes i recursos web que mostren les possibilitats pedagògiques del conte i de la lectura, així com institucions que fomenten aquestes eines educatives".

 

Adopció i acolliment. "Recull variat de recursos especialitzats en adopció i acolliment". 

 

Infants víctimes innocents d'agressions. "Selecció de publicacions, recursos web, articles i institucions amb motiu del Dia Internacional dels Infants Víctimes Innocents d'Agressions, que se celebra el dia 4 de juny".