dijous, 27 de març del 2014

NOVETATS PELS MÉS PETITS (DE 0 A 6 ANYS)


El niño y la bestia


Marcus Sauermann, Uwe Heidschötter

 Muchas cosas cambian cuando mamá «se convierte» en una bestia. ¿Por qué mamá está tan triste? ¿Por qué se ha convertido en mamá-monstruo? Ésta es la historia de un niño y su mamá-bestia, su triste, enorme y muy necesitada de cariño mamá-bestia. El pequeño debe ocuparse de ella para que no esté tan triste, y también de sí mismo, porque mamá olvida muchas cosas. Pero, ¿cuánto tiempo durará esta situación?


Llana a Dojo


Mac Barnett

L’Annabel troba una capsa màgica plena de llana sense fi, i amb els seus colors transformarà el seu poble gris i trist, i s’enfrontarà al malvat arxiduc...  Un llibre sobre l’amistat i el poder de la transformació que ha estat guanyador del Premi Caldecott Medal 2012.




El gat vermell, el gat blau


Jenni Desmond

El Gat Vermell i el Gat Blau vivien a la mateixa casa. El pis de dalt era per al Gat Blau i el de sota per al Gat Vermell. Quan es trobaven... No era maco de veure. Gens maco. Cap dels dos no sabia res del desig secret de l’altre. El Gat Vermell somiava ser tan intel·ligent com el Gat Blau i... el Gat Blau volia ser àgil com el Gat Vermell.


El gnom no dorm


Astrid Lindgren

És una màgica nit hivernal, una d'aquelles nits en què la gent es queda a casa i s'arrauleix ben a prop dels troncs que cremen a la llar vigilant que les flames no s'apaguin. Quan l'hivern s'expressa amb tota la seva cruesa, les nits són fredes i fosques, però el gnom no dorm, sinó que es desperta per cuidar la quadra i l'estable, el cobert i el rebost, tot lliscant secretament entre les cases. Astrid Lindgren i Kitty Crowther narren aquest poema de tradició nòrdica molt fàcil de lligar amb la rondallística catalana i l'existència dels nostres minairons feiners.

Soy pequeñito


Juan Arjona

Un libro que se lee como un poema y en el que el diminuto protagonista tiene una visión muy particular de las cosas a su alrededor.
Jugando con la imaginación y las proporciones de la realidad, Juan Arjona y Emilio Urberuaga animan el día a día y el mundo en el que se mueve el pequeño narrador de esta historia que siempre encuentra alguien dispuesto a ayudarlo, sacándolo de toda situación incómoda.
Un libro cálido, dulce y familiar que envuelve a sus pequeños lectores (y a sus padres y abuelos) en un abrazo. Un libro tan pequeño que acaba siendo muy grande.

L’increïble nen  menja llibres


Oliver Jeffers

Aquesta és la història de l’Enric, un nen al qui li encantaven els llibre, però no com a un nen qualsevol poden agradar-li. Un dia, mentre tenia a una mà un Chupa-chups i a l’altre un llibre. Enric, distretament va provar el llibre, i tot i que tenia els seus dubtes va decidir menjar-se primer una paraula, després una oració i després una pàgina, després, un un parell de dies ja s’havia menjat el llibre sencer. Inexplicablement el coneixement que tenien els llibres arribava al cervell de l’Enric, i va pensar que amb això en poc temps podia ser la persona més llesta del món, però de sobte tot es va començar a complicar...

Una passejada al parc


Anthony Browne

Un matí, el senyor Ferrer i la Taca, la seva filla petita, van agafar el seu gos, l’Albert per anar a fer un tomb. També aquell matí, la senyora Ferreries i el seu fill, el Carles van treure la seva gossa Victoria a passejar. La Taca, el senyor Ferrer i l’Albert van anar al parc. La senyora Ferreries, en Carles i la Victòria van arribar-hi poc despr