dimecres, 16 d’abril del 2014

SANT JORDI : Algunes recomanacions per si no sabeu que comprar




Us proposem algunes propostes per als més petits de la casa per a que aquest Sant Jordi podeu celebrar-lo d'una forma ben especial, a més si voleu consultar més seleccions podeu consultar la selecció que ha fet la biblioteca de Granollers Roca Umbert (http://issuu.com/bibliotequesdegranollers/docs/recomanacions_sant_jordi_2014)




Gonzalvo, Jorge. Tropecista
Barbara Fiore, 2012

Aquest llibre és, abans de res, un relat d'amor. En ell es narra la trobada entre un home i una dona que s'enamoren del peculiar, un sentiment que s'alimenta de les petites coses i una parella que viu feliç. És un relat bell, on la poètica viatja entre pàgines carregades de belles paraules i delicades imatges.







Altés, Marta. No!
Thule, cop. 2013
És un àlbum que agradarà a infants i pares, és un llibre amb un text i una il·lustració fàcil de llegir i explicar, però alhora intel·ligent, enginyós i divertit.









Nordqvist, Sven. En Findus s'independitza
Flamboyant, 2013
Les històries d’aquest granger, tranquil, es poden explicar perfectament a infants des de tres anys, però també de nou o deu. Les il·lustracions plenes de detalls i la personalitat dels protagonistes fa que, un cop els coneixes, no els oblidis mai més.

 








Twain, Mark. Consejos para las niñas pequeñas.      
Sexto Piso, cop. 2014
Twain era un escriptor summament interessant i un avançat. Enmig d'una època dura i rígida, ens regala uns consells intel·ligents i subtils, on el lector queda a la mercè de les mitges veritats i els silencis carregats de saviesa.
Sempre té aquesta doble lectura, una ironia per on trobar la sortida.

A partir de 7 anys


Roca, Elisenda. Això és meu! : un conte per aprendre a compartir...     
Bambú, 2014
Aquesta és la història de l’Andreu, un nen a qui no l’agrada compartir. Tot, absolutament tot és seu. Quan algú li demana una joguina, només respon,  això és meu. I com us imaginareu, ningú no vol jugar amb ell.










 Falconer, Ian. L'Olivia i les princeses
Andana, cop. 2013
Una porqueta que no vol ser princesa, que no vol ser com totes les porquetes que té al voltant. Amb poques paraules i un gran domini del dibuix, l’autor ens convida a treballar la singularitat, les preguntes dels nens, les seves preocupacions, i ens veiem reflectits els adults en els pares de l’Olivia. Un llibre rodó.

Primers contes




Sendak, Maurice. A la cuina de nit
Kalandraka, 2014

A la cuina de nit és va publicar per primera vegada l’any 1970. Sendak ens regala una història en aparença senzilla però plena de detalls. En Qual és un nen que en sentir crits i sorolls diu: “prou” i cau més avall que la lluna i aterra dins la pasta de la coca dels forners des d’allà viure una gran aventura.
Una autèntica delícia..

Primers contes




Boudreau, Hélène. Et desafio a no badallar
Barbara Fiore, cop. 2012
Els badalls són traïdors. Apareixen quan menys t’ho esperes. Així doncs, si no vols anar al llit, segueix aquests consells i NO BADALLIS!

Petits







Fleischman, Paul. El Diario de las cajas de fósforos
Juventud, 2013

És un llibre per explicar i perquè molts nens aprenguin que en altres moments "també" la gent ha hagut de fer el viatge de la seva vida amb l'únic objectiu de sobreviure. Amb un il·lustració molt realista i cuidada, és un veritable delícia.

A partir de 6 anys




Manso, Anna. L'Últim violí
Arcàdia, 2014

Una col·lecció que treballa els valors, aquells que encara ens mantenen ferms i que són tan necessaris. Cada llibre està com apadrinat per un savi, en aquest cas per en Ferran Saéz Mateu, actual director del Centre d’Estudis de Temes Contemporanis. I acaba dient: ” Voler-ne cada vegada més, del que sigui, potser no és sempre bo. Val la pena pensar quan n’hi ha prou”.
A partir de 7 anys






González Vilar, Catalina. La Invasión marciana
[Barcelona] : A Buen Paso, cop. 2014.

“Aquel agosto el cielo se llenó de soles. Pero no eran soles, era la Invasión Marciana. La Primera Invasión Marciana, cuando aún no estábamos seguros de si ellos existían”

Els autors han creat un prototip de marcià inoblidable...

A partir 6 anys





Navarro, Àngels. Bestiari
Barcelona : Combel, 2013

Hi ha animals i ANIMALS. A primera vista, els d'aquest llibre no semblen res de l'altre món: tenen pèl, plomes, escates, taques, bigotis, potes, aletes, crestes, becs, butxaques, ullals... Però fixa-t'hi bé i veuràs que es comporten d’una manera estranya, que canvien de color, i fins i tot juguen a fet i amagar! Diverteix-te observant i descobreix una fauna d'allò més singular.

De 5 a 8 anys



Tullet, Hervé. Juego del campo
Londres : Phaidon, cop. 2013

Un passeig visual pel camp durant el dia i a la nit. Anima als nens a crear les seves pròpies històries i explicar les seves aventures en veu alta.

Petits